Кофинансирано од
  Европска Унија
Споделено Знаење
Инвестиција за иднината

Почна уредувањето на коритото на Отиња на потегот од мостот кај Бриони

Назад

Денес „ЈП Исар“ во соработка со Општина Штип започна со градежните активности за уредување на коритото на река Отиња почнувајки од мостот кај МВР. Се очекува работите да завшат во месец Декември до кога би требало да се уреди коритото до мостот кај Трговскиот центар.

Паралелно течат градежните активности на последниот дел од коритото, од мостот кај црквата Свети Никола до до вливот во Брегалница. Двете екипи работат на двете локации независно, со цел побрзо да се уреди коритот на Отиња. До сега се завршени три дела, на потегот од мостот кај Стопанска банка па се до соборниот храм Свети Никола.

Одберете јазик:   
Форма за најавување

Корисничко име:
Најнови објави